Pages

20 October 2013

Red Bull MoonTimeBike 2013

   A fost primul concurs desfasurat pe timpul noptii la care am participat.
Nu mai tin minte de ce nu am ajuns anul trecut, pentru ca pot sa ajung in maxim 25 min pe jos la locatie; deci cred ca am avut vreun motiv serios sa nu ajung la 2 km de casa cand am ajuns la 500+.

   In ceea ce priveste concursul o sa incerc sa nu mai fac o categorie pro si contra propriu-zisa (stiu ca sunteti suficient de buni sa va dati seama din comentariile mai mult sau mai putin acide)

   Organizarea a fost excelenta; cum de altfel ne-au obisnuit deja partenerii Red Bull, No Mad Merida. 
Traseul a fost excelent marcat iar in locurile vadit sensibile au fost plasati oameni care practic, pe langa fluiere si steaguri, tipau la concurenti ce, cum pe unde. Tin totusi sa multumesc organizatorilor ca s-au gandit la noi cand au dat instructiuni precise baietilor si mai ales fetelor de pe traseu despre siguranta spectatorilor; desi le explicam in cuvinte si gesturi cu aparatul si monopiedul in vant, ca participam la mai multe concursuri pe an decat ei, se incapatanau sa nu ne lase sa depasim cordoanele formate din garduri si banda de plastic. I-am pacalit torusi usor, datorita faptului ca cunosteam parcul mai bine decat puteau ei/ele sa inteleaga (ma refer doar la domnisoarelel de langa Polivalenta, nu vreau sa generalizez pentru ca au fost si baieti care stiau cu ce se "mananca" chestia asta cu fotografia). 

    Traseul, desi intr-un parc in Bucuresti, poate sa para pentru unii dintre voi usor, asa ca va invit sa-l parcurgeti, evident pe 2 roti sa simtiti si voi cum va ard picioarele la cele cateva urcari dure din concurs. Eu l-am parcurs de 2 ori, pe cele 2 picioare cu care m-a inzestrat Barbosu` si cu cele cateva kg de aparatura cu care am reusit sa ma inzestrez singur. Pana aseara nu am inteles de ce au hotarat organzatorii sa tina concursul atat de tarziu in an, si sa riste un fiasco total din pricina unei ploi sau mai rau vreo zapada, care daca ma gandesc bine era destul de previzibila la inceputul lui Octombrie cand a nins pe la munte. Dar pe cand misunam pe langa concurenti am putut vedea motivul (eu asa tin sa cred) alegerii datei: o superba luna plina ce se oglindea in lacul Tineretului. Imaginea in sine a fost superba pentru mine si imi pare rau ca mi-a fost un pic lene, un pic greu sa scot un obiectiv mai wide din ruccsac si sa fac acel cadru. Sper sa-l fi realizat cineva; are votul meu de pe acum.
   
   Acum ca a venit vorba de magnificul concurs foto care a strans iarasi o multime de fotografi, va spun de la inceput: nici nu m-am chinuit sa particip. Nu ma mai intereseaza din cauze strict care tin de mine; adica io sunt cu capu` si m-am enervat prea mult anul trecut, la Prima Evadare cand nu a fost postata o tema, dar a fost o tema pe care o stiau doar unii, sau anul asta cand fotografia spotriva nu a fost chiar fotografie sportiva (un cadru reusit de altfel, dar nu pentru fotografie sportiva) sau cand domnul Ciprian Muntele, cu care nu am nimic de impartit (nu il cunosc nu ma cunaste) a participat la concurs, desi avea o contribuitie atat de importanta incat a trebuit sa fie mentionat alaturi de cei care jurizau acel concurs.
Pai cum poti tu, ca si membru al juriului sa fii impartial fata de o cunostinta/prieten. Eu nu as fi putut pentru ca sunt om si imi este imposibil, asa ca.... A facem chestia asta ca domnul mai sus mentionat vorbeste pe radio si este publicitate gratis atunci este OK, nu??

   Acum am ajuns si la radio. Intamplator la acelasi radio la care vorbeste domnul de mai sus in fiecare dimineata, fac parte si 2 concurenti care nu figurau ca si concurenti in ziua concursului dar totusi aveau numar de concurs si au participat fara probleme. Stiu cel putin 6 ciclisti cu performante mai bune decat cei 2 care nu au putut sa participe la concurs pentru ca nu calificau in conditii. Uau ce chestie tare. Sunt curios daca asculta cineva respectivul radio maine dupa 10 sa-mi spuna parerile participantilor "speciali" la acest concurs. Daca scria Red Bull sau No Mad pe ei mai intelegeai, dar asa...parca promovam favoritismele si ne mai miram de ce o duce tara asta asa!

   Publicul numeros si galagios cum il numeau cei de la Freerider, nu inseamna chiar atat de mult. Daca ai fi stat de vorba cu ei ai fi realizat ca majoritatea sunt rideri care nu au putut participa la acest concurs. Erau galagiosi si ii incurajeau pe cei care i-au intrecut de atatea ori la toate concursurile de peste an pentru ca stiau ca sunt cei mai buni si stiau ce inseamana pentru ei, la urcarile despre care pomeneam: un boost la moral si la picoare. Ca si numar nu cred ca au fost mai multi decat la Triada (nu toate trei la un loc,separat), dar este doar o chestie de perceptie. Evident ca nu se poate compara cu numarul urias de spectatori de la Prima Evadare, cel putin din ultimii 2 ani de cand am participat la eveniment.

Uoaaa cat am putut sa scriu. Cred ca este cel mai lung post al meu. Ma scuzati daca am facut ceva greseli de scriere; nu sunt din nestiinta sunt din tastatura sau degete. Acum va las la poze.

                                                                                        

Dupa ce am primit cateva clarificari, ma vad nevoit sa fac o mica erata.

Se pare ca participantii "speciali" de mai sus, au intrat in concurs prin neprezentarea unor concurenti care fusesera acceptati; adica nu sunt atat de speciali. Asta am banuit si eu de cand m-am apucat sa scriu, dar din postarile de pe Facebook ale lor, am tras concluzia pripita, ca orice om care stie cat fac 2+2, ca nu a fost chiar pe bune participarea lor.

Asta este tot.
No comments:

Post a Comment